Mel Gibson helpt overlevenden van Holocaust

De om zijn antisemitische uitspraken verguisde acteur Mel Gibson steunt een liefdadigheidsproject voor overlevenden van de Holocaust. Dat verklapte actrice Zane Buzby, die het Survivor Mitzvah Project heeft opgericht.

“Mel Gibson helpt overlevenden van de Holocaust uit acht landen”, zei ze voor de camera van entertainmentprogramma Extra.

Gibson was elf jaar geleden onderwerp van een groot schandaal. Bij een aanhouding voor een alcoholtest ontstak de acteur – duidelijk in beschonken toestand – in woede. Daarbij snauwde hij een joodse agent toe dat zijn geloofsgenoten ‘verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld’.

De Hollywoodster heeft vaak spijt betuigd voor de antisemitische tirade. Volgens Buzby bewijst Gibsons steun aan haar stichting dat zijn mea culpa oprecht is. “Hij heeft veel geleerd en filantropisch werk gedaan. Ik vind dat zijn daden veelzeggend zijn. Ze hebben veel mensen geholpen.”

“Ik heb veel respect voor mensen die hun leven beteren. Iedereen maakt fouten, maar hoe je daarmee omgaat laat echt zien wie je bent”, vervolgde de Amerikaanse. Gibson beperkt zich volgens haar niet louter tot het uitdelen van geld. Zo zou de Braveheart-acteur – in alle stilte - actief extra fondsen werven. Bovendien bezoekt hij regelmatig het kantoor van de liefdadigheidsinstelling.

Het Survivor Mitzvah Project is actief in Oost-Europa om overlevenden van de grootste massamoord uit de geschiedenis te verzekeren van een veilig bestaan. Zo financiert Buzby’s stichting eten, medicijnen en onderdak, zodat ‘diegenen die hebben geleden in de donkerste dagen van de mensheid nooit meer honger of pijn zullen lijden, noch worden vergeten of verwaarloosd.’

Cover Media/Novum Nieuws

Dit artikel maakt/laat mij

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook