Hathaway: Samenwerken met Ivanka? Waarom niet!

Feministe Anne Hathaway ziet wel wat in een ‘handreiking’ naar Ivanka Trump. De dochter van Amerikaans president Donald Trump spreekt zich geregeld uit tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

De actrice hield vorige maand in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties een gloedvol betoog voor vrouwenrechten in het algemeen en ruimer ouderschapsverlof in het bijzonder. Het pleit kreeg lof uit onverwachte hoek, want Trumps beroemde dochter prees op social media de speech van Hathaway.

Smalende reacties lieten niet lang op zich wachten. Een van de eerste beslissingen die Ivanka’s vader als president nam, was immers de intrekking van financiële steun voor gezinsplanning; een maatregel waarmee conservatieven de vrouwenemancipatie een paar decennia terug lijken te draaien.

Hathaway, overtuigd Democraat, nam het desondanks publiekelijk op voor de dochter van 'The Donald'. “Ik ben een beetje verbaasd dat ik dit zeg, maar het is niet makkelijk om op dit moment Ivanka Trump te zijn”, zei in de talkshow The View. “Ik weet niet of ze in de publieke opinie ook maar iets goeds kan doen.”

Als de kans zich aandient, wil Hathaway daarom graag haar krachten bundelen met die van Ivanka, zolang het de positie van jonge ouders verbetert. “Als je ouders echt kunt helpen, moet je een handreiking doen. Ik zou best met Ivanka Trump kunnen samenwerken", zei ze. "We hebben onze meningsverschillen, maar als we die als volwassen mensen terzijde leggen en mensen de hulp kunnen geven die ze nodig hebben, dan zou ik dat absoluut doen.”

Cover Media/Novum Nieuws

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook