Jennifer Lawrence vol afschuw over corruptie

Jennifer Lawrence doet een oproep om te strijden tegen corruptie. De 26-jarige filmster deelde op social media een video over de dood van een pasgeboren kind als gevolg van omkoping.

De video is gemaakt door de actiegroep Represent Us, die strijdt tegen corruptie in de Amerikaanse politiek. “Het is niet te geloven en afschuwelijk”, schrijft Lawrence bij een link naar het filmpje. “Het heeft me aan het denken gezet. Corruptie raakt ons allemaal, maar veel mensen zijn er blind voor. We moeten elkaar deze verhalen vertellen.”

“Ik wil jullie verhalen horen. Hoe raakt corruptie jou?”, vraagt de Hunger Games-ster haar fans en volgers.

De video van Represent Us vertelt het verhaal van de tien maanden oude Amelia uit Florida, die overleed aan complicaties na een hartoperatie. Naar later bleek had het ziekenhuis waar het kindje werd geopereerd niet de kunde en capaciteiten voor de complexe, en uiteindelijk noodlottige ingreep.

Dat Amelia toch onder het mes ging, was het gevolg van een gevaarlijk systeem van financiële prikkels: voor iedere uitgevoerde operatie ontving het ziekenhuis een aanzienlijke vergoeding. Volgens Represent Us liepen die op tot wel 500.000 dollar.

Dat is niet de enige misstand, beweert de actiegroep, want het moederbedrijf van het ziekenhuis heeft in totaal 200.000 dollar betaald aan politici in Florida. In ruil daarvoor zouden zij belangrijke veiligheids- en kwaliteitseisen voor hartoperaties bij kinderen hebben afgeschaft, waardoor jonge patiëntjes groot gevaar lopen.

Cover Media/Novum Nieuws

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook