Soundgarden-zanger Chris Cornell pleegde zelfmoord

Chris Cornell, zanger van de Amerikaanse grungeband Soundgarden en later Audioslave is gisteren op 52-jarige leeftijd overleden na een concert in Detroit. De politie maakte vandaag bekend dat hij zelfmoord pleegde. Zijn overlijden kwam "plotseling en onverwacht".

Soundgarden was bezig aan een uitgebreide tournee in de Verenigde Staten. "Zijn vrouw Vicky en familie zijn geschokt door zijn plotse overlijden. Zij zullen meewerken aan het onderzoek om de doodsoorzaak te achterhalen", verklaarde het management meteen na de feiten. Een woordvoerder van de politie zei eerder vandaag dat agenten rond middernacht door een vriend van de muzikant waren opgebeld. In het hotel waar hij verbleef vonden ze hem bewusteloos in de badkamer. Na een lijkschouwing kon vastgesteld worden dat Cornell zichzelf opgehangen had.

Cornell maakte furore als leadzanger van het door hem in 1984 in Seattle opgerichte Soundgarden. Die geldt als één van de toonaangevende grungebands, al werd de band nooit zo populair als generatiegenoten Nirvana en Pearl Jam. Het grote publiek kent de groep vooral van het nummer "Black Hole Sun" (1994). De groep genoot ook een sterke live-reputatie, met passages op festivals als Pukkelpop, Pinkpop en Lollapalooza. In die periode was Cornell ook zanger van Temple of the Dog, een groep met leden van Pearl Jam, wat het nummer "Hunger Strike" opleverde.

In 2001 smeedde Cornell met muzikanten van Rage Against the Machine de groep Audioslave. Die hield in 2007 op te bestaan toen Cornell eruit stapte. Hij bracht ook vijf solo-albums uit en droeg bij aan de soundtrack van de James Bondfilm "Casino Royale". Soundgarden stond enkele jaren geleden op de podia van festivals als Werchter Boutique en Graspop.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 1
  • 6
  • 1

Lees ook