De Zomer is van Mechelen vanaf 24 juni

Naar jaarlijkse gewoonte staan feesten en plezier maken deze zomer centraal in Mechelen tijdens De Zomer is van Mechelen. Klassiekers zoals Maanrock en de Dijlefeesten staan op het programma, aangevuld met enkele nieuwigheden. Een deel van de opbrengst van de festiviteiten gaat dit jaar naar vijf lokale goede doelen.

De aftrap van de festivalzomer wordt traditiegetrouw gegeven met het wereldmuziekfestival Ottertrotter, dat dit jaar twee dagen zal duren. In samenwerking met Cuba Libre Mechelen wordt zaterdagavond 24 juni een zwoele avond met samba- en salsamelodieën. Zondagochtend wordt een Fairtrade-ontbijt aangeboden en na de middag staat een resem aan performers uit alle windrichtingen op de scène.

Ook de Dijlefeesten zitten dit jaar in een nieuw jasje: op een andere locatie en pal in de festivalzomer, waar door het wegvallen van Vispop een plaatsje was vrijgekomen. "In tegenstelling tot de afgelopen 41 edities zullen de Dijlefeesten niet meer langs of op de Dijle plaatsvinden", aldus mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo. "Ze zullen het plein aan het Cultuurcentrum inpalmen en ook de grote zaal binnen." Voor organisator Alain Croon is dit een gedroomde locatie. "Door de aanwezigheid van de terrassen was de Vismarkt geen ideale locatie om een podium neer te planten. Bovendien kunnen we hier gebruikmaken van de accommodaties van het Cultuurcentrum, waardoor we kleedkamers voor de artiesten en dergelijke kunnen voorzien vlak bij het podium."

De festivalzomer wordt afgesloten met Maanrock, dat net als de afgelopen jaren over drie dagen wordt georganiseerd. Naast enkele toppers zoals Stan Van Samang, Basement Jaxx, Fleddy Melculy en Meskens in Motown werden vrijdag nog Soulsister, Van Echelpoel, Discobaar A Moeder en verschillende dj-sets aan de programmatie toegevoegd.

Tussen de grote festivals door is er elke donderdag Parkpop en worden nog tal van andere muzikale of sportieve evenementen georganiseerd waardoor Mechelen zal bruisen van eind juni tot eind augustus.
De opbrengst van de festivalzomer gaat gedeeltelijk naar vijf goede doelen: Dierenbescherming Mechelen, Prinses Harte, Mechelen Mondiaal Duurzaamheid, Barts Weg en Villa Clementina.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook