Jesse Eisenberg kruipt in de huid van Marcel Marceau

De Amerikaanse acteur Jesse Eisenberg krijgt de hoofdrol in de film Resistance over de legendarische mimespeler Marcel Marceau. Dat meldt Deadline. De film zou lijken op Life is Beautiful, waar komedie wordt ingezet om kinderen een traumatische gebeurtenis te laten verwerken.

Eisenberg, bekend van zijn hoofdrol als Mark Zuckerberg in The Social Network, is niet onbekend met de wereld van de mimespelers. Zijn moeder werkte zelf als een clown, waardoor mimespelen voor de acteur bekend terrein is. Ook heeft hij net als de Franse mimespeler een Joodse achtergrond. Enkele leden van de familie van Eissenberg kwamen om tijdens de Holocaust.
Eissenberg speelde onder andere in Now you see me en zal binnenkort te zien zijn in Justice League.

Mimespeler Marceau zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Franse verzet. Hij leerde mime spelen om te kunnen overleven en redde Joodse weesjes nadat hun ouders in de oorlog om het leven waren gekomen. Marceau werd geboren in Straatsburg als zoon van een Joodse slager die in concentratiekamp Auschwitz overleed.

De in 2007 overleden mimespeler gaf zestig jaar lang optredens als zijn personage Bip de clown. Voor zijn rol kreeg hij onder andere een Emmy-award. Ook werd hij benoemd tot Franse ere-officier en kreeg hij een onderscheiding van de Franse Nationale Orde. Ook was hij bevriend met Michael Jackson, omdat Marceau volgens Jackson de bedenker van de moonwalk was.
De opnames voor de film zullen begin 2018 van start gaan.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook