Kerry Washington: Scandal daagde mij uit

Kerry Washington prijst zichzelf gelukkig met de schrijvers van haar hitserie Scandal. De hoofdrol van Olivia Pope ging in de afgelopen zes seizoenen nooit vervelen, dankzij de verbeeldingskracht van de scenaristen.

“Televisie voelt voor sommige acteurs te beperkend, maar ik heb het geluk dat onze schrijvers vindingrijk zijn en risico durven te nemen”, zei Kerry in een interview met People.com. “Ik wordt altijd verrast door de geweldige belevenissen van Olivia. Ze maakt echt een ontwikkeling door.”

Washington bekende in eerdere interviews dat ze bijna was gegroeid met haar personage, dat allerhande schandaaltjes van politici onder het tapijt moet schuiven. Haar alter ego knoopt uiteindelijk zelfs een relatie aan met de Amerikaanse president. Het zijn die ontwikkelingen die de rol interessant maken, zegt Kerry.

“Ik ben niet dezelfde persoon als vijf of zes jaar geleden, maar dat ik Olivia ook niet”, legt de 40-jarige actrice uit. “Het is daarom erg plezant de verschillen tussen haar en mij te kalibreren.”

Een van de grote veranderingen in Washingtons persoonlijke leven was de geboorte van haar twee kinderen. Ten tijde van haar zwangerschap was even spannend of fans haar uiterlijke veranderingen op zouden merken, maar haar licht uitdijende postuur bleek geen probleem.

“Onze fans kijken verder dan de steeds wijdere jassen, om het verhaal maar te blijven volgen”, weet Washington “Bij mijn tweede kind maakte ik mijn minder druk. Ook met een dikker gezicht bleef ik Olivia Pope.”

Cover Media/Novum Nieuws

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook