Michael Moore start met onthullingssite Trumpileaks

Filmmaker Michael Moore ("Bowling For Columbine") heeft een klokkenluidersplatform voor medewerkers van de regering van president Donald Trump opgestart. Op Trumpileaks kunnen klokkenluiders informatie, documenten, foto's, video's en audiobestanden naar Moore en zijn team sturen. De bedoeling is daarmee "inbreuken, leugens en algemeen wangedrag" van Trump en zijn medewerkers aan het licht te brengen en de Verenigde Staten voor "tirannie" te behoeden.

De website komt er bijna gelijktijdig met de arrestatie van een 25-jarige vrouw die vertrouwelijke informatie van de Amerikaanse geheime dienst NSA aan de website The Intercept zou hebben doorgespeeld. Trump had aangekondigd dat hij met alle macht tegen lekken en tegen het doorgeven van geheime informatie zou optreden.

Moore, die met "Bowling for Columbine" over de vuurwapencultuur in de VS een Oscar won in 2003, zorgde vooral met politieke films voor discussie. Hij belichtte de ontwikkelingen na 9/11 ("Fahrenheit 9/11"), de wereldwijde financiële en economische crisis ("Capitalism: a Love Story") en het gezondheidssysteem in de VS ("Sicko"). Kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen verscheen van hem "Michael Moore in Trumpland".
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 9
  • 1
  • 0
  • 1

Lees ook