Experience-festival dompelt bezoekers voor tweede keer onder in de virtual reality

Het Experience-festival rond virtual reality (VR) is van 21 tot en met 24 juni aan zijn tweede editie toe. Gedurende vier dagen kan het publiek in de bioscopen UGC De Brouckère en Cinema Galeries kennis maken met 30 VR-projecten en -films.

Met de virtual reality-ervaringen wil Experience zijn bezoekers de kans geven om zich in een andere wereld en tijd te begeven, omringd door virtuele karakters. De programmatie van het festival richt zich dan ook vooral op families. Op vrijdag en zaterdag wordt het vanaf middernacht allemaal wat angstaanjagender. Dan wordt het publiek in Cinema Galeries ondergedompeld in de wereld van de horrorfilms.

De headliner van het VR-festival is Alteration, een science-fiction film die in avant-première gaat in België. In de film geeft Alexandro zich op als vrijwilliger bij een studie naar dromen, maar hij weet niet dat hij binnengedrongen zal worden door Elsa, een vorm van artificiële intelligentie die zich voedt van zijn onderbewustzijn door het te digitaliseren en te dematerialiseren.

Virtual Reality is bovendien een belangrijke sector in Brussel die een gemeenschap van 1.300 mensen en meer dan veertig bedrijven omvat. Daardoor positioneert Brussel zich aan de zijde van Londen en Berlijn.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook