Facebook viert 20e verjaardag Harry Potter met magie

Het is vandaag exact twintig jaar geleden dat schrijfster J.K. Rowling het eerste Harry Potter-boek, "The Philosopher's Stone", uitbracht. Facebook viert dat met een 'easter egg'.

Wie vandaag in een bericht de Engelse naam van een van de vier 'huizen' van toverschool Zweinstein gebruikt, krijgt als verrassing wat magische effecten voorgeschoteld. Ook wordt de naam direct afgedrukt in de kleur van het huis: Gryffindor is rood, Slytherin groen, Ravenclaw blauw en Hufflepuff oranje.

Het eerste boek uit 1997 werd gevolgd door zes andere romans, acht films en een theaterstuk. De zeven boeken werden in meer dan 200 landen en 79 talen uitgebracht. Sinds het begin van de saga werden er zo'n 450 miljoen exemplaren verkocht, aldus uitgeverij Bloomsbury. Rowling voltooide haar eerst manuscript in 1995 en probeerde twee jaar lang een uitgeverij te vinden, tot Bloomsbury interesse toonde.

Ook Twitter viert de verjaardag met een speciale Harry Potter-emoji. Het symbooltje is ontwikkeld in samenwerking met de uitgeverij, zo meldt Twitter vandaag. Wie deze week op de microblogsite de hashtag #HarryPotter20 gebruikt, krijgt automatisch een afbeelding van Harry's iconische litteken en bril in de tweet.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook