Meeusen: "Nys heeft mij gekraakt"

Eind februari is een gesprek gepland tussen Sven Nys en Tom Meeusen. Veel zin zal dat gesprek wellicht niet meer hebben, want het besluit van de veldrijder om te vertrekken bij Telenet-Fidea lijkt vast te staan.

Het aantrekken van Lars van der Haar, de contractverlenging van Corné Van Kessel, opslag voor Toon Aerts en Van Kessel, een profcontract voor belofte Nicolas Cleppe: de gebeurtenissen bij het Telenet-Fidea team van Sven Nys doet Tom Meeusen vermoeden dat er voor hem nog maar weinig plaats meer is in de ploeg. Niet verwonderlijk dan ook dat hij praatte met de broers Roodhooft en volgend jaar wellicht de stap naar Beobank-Corendon zet.

Een persoonlijk probleem is er echter niet tussen Sven Nys en Tom Meeusen. "Ik had vanaf dag één het gevoel dat hij als manager niet met mij verder wilde", zo zegt Meeusen in Het Nieuwsblad. Eind november moest hij opnieuw fysieke testen afleggen: "Dat was een kaakslag. Dat heeft aan mij gevreten. Sven heeft mij mentaal gekraakt. En da's verschrikkelijk. Het doet pijn om bij het huisvuil te worden gezet."

Meeusen zal wellicht nog een jaar met de trui van Telenet-Fidea moeten rijden, want een overstap halverwege het jaar is niet mogelijk: Beobank werkt immers met jaarcontracten. Problemen zal hij met Nys niet maken: "Persoonlijk is er geen probleem. Voor Sven is dit een zakelijke beslissing, maar het hoeft niet zo hard gespeeld te worden.

(DrK/Picture: Belga)

Dit artikel maakt/laat mij

  • 0
  • 5
  • 0
  • 4
  • 2

Lees ook