Raadkamer Luik - Raadkamer verwijst Vinokoerov en Kolobnev naar correctionele rechtbank

De raadkamer van Luik heeft vrijdag beslist om de Kazach Alexandr Vinokoerov en de Rus Alexander Kolobnev door te verwijzen naar de correctionele rechtbank van Luik. Dat bevestigt het parket van Luik. De twee ex-renners worden verdacht van corruptie. Alexandr Vinokoerov zou de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik 2010 van Kolobnev gekocht hebben.

Alexandr Vinokoerov en Alexander Kolobnev worden ervan verdacht dat ze een onderlinge afspraak zouden gemaakt hebben toen ze op 25 april 2010 samen aan de leiding reden in 'La Doyenne'.
Op enkele honderden meters voor de aankomst in Ans zou Vinokoerov de zege gekocht hebben van Kolobnev. Hij zou 150.000 euro aan Kolobnev aangeboden hebben om geen eindsprint aan te gaan. Het onderzoek naar de corruptie steunt op mailverkeer tussen de twee renners en op de stortingen van 100.000 en 50.000 euro, in juli en december 2010, tussen de Monegaskische bankrekening van Vinokoerov en de Zwitserse bank van Kolobnev.

De advocaten van de twee verdachten betwisten de feiten. Zij beschikken over een termijn van twee weken om beroep aan te tekenen tegen deze beslissing. De zaak zou dan op korte termijn voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen. Als de verdediging geen beroep aantekent, zou de zaak mogelijk in september of oktober 2017 voor de correctionele rechtbank behandeld worden.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook