Bus 174 (2003) [16]

Niet te missen film

Wil je Bus 174 bekijken of herbekijken? Ontvang een herinnering wanneer dit programma wordt (her)uitgezonden op televisie

icon - /10
-/10
- -

Mijn beoordelingen

-/10

Duur: 118 min.

Debuutfilm uit 2002 van José Padilha (die in 2008 een Gouden Beer won met Tropa de Elite) over een ophefmakende busgijzeling in Rio de Janeiro in 2000. Op 12 juni verknoeide de jonge crimineel Sandro do Nascimento een overval, waarna hij een hold-up pleegde op stadsbus 174 en de gijzelaars terroriseerde. Het hele voorval werd live gevolg door diverse televisiestations en zorgde voor grote opschudding in Brazilië, niet in het minst door de knullige en dramatische manier waarop de politie de zaak aanpakte. De film vertelt het verhaal van de gijzeling en focust daarbij op de achtergrond van de... jonge overvaller, zijn jeugd in een arme favela in Rio en de manier waarop de Braziliaanse politie en justitie omgaat met de lagere klasse. Cineast Padilha interviewt familieleden van Sandro do Nascimento, (voormalige) straatkinderen, politiemensen en sociologen om na te gaan wat Nascimento tot de gijzelingsactie heeft gebracht.

Cast & crew

  • Geregisseerd door: Felipe Lacerda, Jose Padilha
  • Talen: Portugees
  • Land: Brazilië
  • Alternatieve titel: Ônibus 174

Awards

  • Overzicht: 0 gewonnen en 1 genomineerd
  • Meest recent: Directors Guild of America Awards 2003, Outstanding Directorial Achievement in Documentary (Genomineerd)
play!
Pogram.Detail.Tab.Please wait while loading...