Populaire YouTuber maakt opnieuw racistische opmerking

Felix Kjellberg, beter gekend als PewDiePie op YouTube, heeft zich opnieuw racistisch uitgelaten. De Zweed krijgt hierdoor weer de nodige kritiek, onder meer van een game-ontwikkelaar die samenwerkt met hem. Het is niet de eerste keer dat de bekende YouTuber een racistische opmerking maakt.

PewDiePie wordt betaald om games te promoten. Hij speelt de games en geeft daarbij commentaar. De Zweed laat geïnteresseerden meekijken via zijn YouTube-kanaal. En dat kanaal is net één van de populairste op de videosite. Zo heeft PewDiePie 57 miljoen abonnees, werden zijn video's vorig jaar in totaal 14,7 miljard keer bekeken en verdiende hij daardoor zo'n 14,5 miljoen dollar.

Het afgelopen weekend zei hij tijdens een uitzending "wat een fucking nigger". Omdat het een livestream was kon PewDiePie dat niet meer terugdraaien en hoorden duizenden kijkers de racistische opmerking. Korte tijd later zei hij dat hij het niet zo bedoeld had. Sean Vanaman, van gamebedrijf Campo Santo dat PewDiePie sponsort, reageerde furieus op Twitter. "Ik word er ziek van dat dit kind steeds meer kansen krijgt om geld te verdienen met wat wij maken. Hij is een racist, hij is een verspreider van verachtelijke troep."

Het is niet de eerste rel rond de YouTuber. Zo werd om iets gelijkaardigs zijn Twitter-account ooit eens geblokkeerd en brak Disney ook al met de Zweed nadat hij negen video's met antisemitische 'grappen' en nazi-afbeeldingen had gepubliceerd. Disney is eigenaar van Maker Studios, het bedrijf dat de zakenbelangen van PewDiePie behartigde.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook