'Le Fidèle' boert goed: film van Michaël Roskam lokte al bijna 50.000 bezoekers

'Le Fidèle', met Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos ('La Vie d'Adèle') in de hoofdrollen, staat in de meeste Vlaamse bioscopen met voorsprong op de eerste plaats van de bezoekersaantallen. De romantische neo-noir verscheen maandag in de zalen, tot en met gisteren gingen al bijna 50.000 mensen naar de film kijken. Dat meldt Kinepolis Film Distribution (KFD).

"De sterke cijfers lijken erop te wijzen dat vele mensen hun bioscoopbezoek hebben uitgesteld om van de ticket-actie bij De Standaard te kunnen genieten", meldt KFD nog in een persbericht. Maar het ziet ook een andere reden: "'Le Fidèle' geniet bovenal van een uitstekende mond-aan-mond reclame, cruciaal voor de carrière van een film."

Le Fidèle is Michaël R. Roskams derde speelfilm, na het voor een Oscar genomineerde 'Rundskop' en zijn Amerikaanse filmdebuut 'The Drop'. In 'Le Fidèle' brengt hij Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos ('La Vie d'Adèle') samen in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu.

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor o.a. Sam Louwyck en Stefaan Degand.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0

Lees ook