Regisseur Dexter Fletcher neemt regie "Bohemian Rhapsody" over van Bryan Singer

De Britse regisseur Dexter Fletcher neemt de regie van de nieuwe Queen-biopic "Bohemian Rhapsody" over van Bryan Singer nadat die maandag door filmstudio Twentieth Century Fox ontslagen werd "omdat hij te vaak afwezig was". Dat zegt Deadline.

Singer, die bekendheid verwierf als regisseur van enkele "X-Men"-films en de klassieker "The Usual Suspects", werd deze zomer aangesteld als regisseur voor de biopic maar was naar verluidt vaak afwezig op de set, tot ergernis van hoofdrolspeler Rami Malek ("Mr. Robot"). Die ging volgens The Hollywood Reporter klagen bij de filmstudio en verweet Singer onbetrouwbaarheid en een gebrek aan professionalisme.

De regisseur reageerde de volgende dag boos op zijn ontslag. Hij beweert dat hij van de set in Londen naar de VS was afgereisd vanwege een ernstig zieke ouder. "Ik wilde niets meer dan deze film afmaken en de erfenis van Freddie Mercury en Queen eren. Maar Fox wilde me die kans niet geven omdat ik tijdelijk mijn gezondheid en die van mijn geliefden op de eerste plaats moest zetten."

De productie van de film hervat maandag in Londen, met Dexter Fletcher als nieuwe regisseur. Die verwierf bekendheid met zijn derde langspeelfilm "Eddie the Eagle", over het leven van schansspringer Eddie Edwards, met Hugh Jackman en Taron Egerton. De opnames duren nog twee weken, al heeft Fletcher beslist enkele scènes opnieuw te draaien. Fox hoopt dat de film klaar is tegen december 2018.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook