"Dunkirk" uitgeroepen tot film met meeste fouten in 2017

"Dunkirk", de laatste langspeelfilm van Christopher Nolan, is de film die in 2017 de meeste fouten maakte. De prent prijkt bovenaan de jaarlijkse lijst die Moviemistakes.com samenstelt.

Volgens de website maakte "Dunkirk" zo'n 25 fouten, de meeste van historische aard. De film gaat over Operatie Dynamo, een actie tijdens de Tweede Wereldoorlog aangaande de evacuatie van geallieerden uit Groot-Brittannië, België, Canada en Frankrijk op het strand te Duinkerke. Bepaalde Duitse vliegtuigen hadden bijvoorbeeld de verkeerde kleur. Ook de Britse spoorwegtrein die op het einde film de Engelse troepen naar huis brengt, dateert uit de jaren vijftig.

Cinefielen vonden in "Beauty and the Beast" maar liefst 23 fouten. De film met Emma Watson in de hoofdrol staat op de tweede plaats. "Fast & Furious 8" of "The Fate of the Furious" sluit de top 3 af met 20 fouten. Editeur van Moviemistakes.com Jon Sandys geeft een voorbeeld: Dom (Vin Diesel, red.) crasht zijn auto in een bloemenperkje, terwijl zijn wagen in een volgend shot weer spik en span is.

Het gaat hem soms om details, merkt Sandys op. "In "Wonder Woman" staat Diana (gespeeld door Gal Gadot, red.) iets te vertalen in het kantoor van de generaal en ontbreekt een van de knopen op haar jas. Maar wanneer ze het bureau nadert, is de knop plotseling terug op zijn plaats", voegt Sandys toe.

De rest van de top 10: "It" (18 fouten), "Wonder Woman" (15 fouten), "John Wick 2" (13 fouten), "The Circle" (12 fouten), "Spider-Man: Homecoming" (12 fouten), "Murder on the Orient Express" (11 fouten) et "The Mummy" (9 fouten).

Wonder Woman, The Circle, The Mummy, Fast & Furious 8 en Spider-Man: Homecoming zijn nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV, Dunkirk vanaf 18 december.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook