Social media-ster valt tijdens stunt van wolkenkrabber en filmt eigen dood

Wu Yongning, bekend van de online filmpjes waarin hij zonder beveiliging wolkenkrabbers beklimt en op duizelingwekkende hoogtes allerlei stunts uithaalt, is om het leven gekomen. Hij verloor zijn grip terwijl hij zich aan de rand van een wolkenkrabber aan het optrekken was.

Liefst 62 verdiepingen hoog hing de jongeman (26) toen het noodlot toesloeg. Yongning leek aanvankelijk geen problemen te hebben en trok zich een aantal keren op aan de dakrand van het Huayuan International Centre, in de Chinese stad Changsha. Hij verloor bij een van de pull-ups echter zijn grip en stortte vervolgens neer op een vijftien meter lager gelegen terras. Een ruitenwasser trof er later zijn levenloze lichaam aan.

De waaghals legde zijn eigen dood op beeld vast. Tegenover de wolkenkrabber had hij eerder een camera gemonteerd om zijn stunt te filmen. Dat deed hij naar verluidt voor een uitdaging waarvoor hij duizenden euro's betaald zou krijgen. Yongning kwam al op 8 november om het leven, maar het nieuws over zijn noodlottige val wordt nu pas bevestigd door zijn vriendin.

De man, die voorheen werkte als figurant in films en series, begon met zijn waaghalzerij nadat hij ontdekte dat met sociale media meer te verdienen viel. Hij had op Chinese sociale media meer dan een miljoen volgers. De beelden van zijn duizelingwekkende stunts gingen regelmatig de wereld rond.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2

Lees ook