Tv-tip: Whiplash, op Cinema Canvas © Isopix

Cinema Canvas presenteert elke vrijdag om 21.15 uur een straffe film. Vanavond kun je kijken naar Whiplash, een Oswar-winnende film van Damien Chazelle.


Whiplash is een straffe film van de maker van La La Land, maar niet voor gevoelige zielen.
 
We volgen Andrew Neiman, een jonge veelbelovende drummer die studeert aan het prestigieuze Shaffer Conservatory in New York. Hij wordt er opgemerkt door de briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn spartaanse lesmethodes. Fletcher nodigt Andrew uit om als plaatsvervangend drummer plaats te nemen in zijn exclusieve jazzband. De meedogenloze leraar drijft Andrew niet alleen tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.Verwacht geen trage, subtiele film met zachte jazz. ‘Whiplash’ gaat over obsessie en psychologische oorlogsvoering, en gaat tekeer met een hoog tempo, opzwepende muziek en fantastische drumsolo’s. Er hangt voortdurend een onheilspellende sfeer en de vertolkingen zijn geweldig, met een speciale vermelding voor het duo Miles Teller en J. K. Simmons, die schittert als de geniale, maar bikkelharde Terrence Fletcher.
 
‘Whiplash’ is gebaseerd op de gelijknamige kortfilm, eveneens van Damien Chazelle. De film won de Grand Jury Prize én de Audience award op het Sundance Film Festival 2014, en sleepte in 2015 drie Oscars in de wacht: die voor Beste Geluid, Beste Montage, en J.K.Simmons kreeg de Oscar voor beste mannelijke bijrol.
 
Whiplash, vrijdag 12 januari om 21.15 uur op Canvas.
 
Niet thuis? Je kunt deze film live bekijken via je smartphone, tablet of laptop, of opnemen met Proximus TV.