Tom Hanks ziet meer diversiteit bij tv dan bij film

De acteur promoot momenteel zijn nieuwe film The Post.

Tom Hanks denkt dat de filmindustrie nog een lange weg te gaan heeft op het gebied van diversiteit. Volgens hem is dat bij televisie veel beter geregeld..

De acteur zegt de Time's Up-beweging te steunen. Die is opgezet als reactie op de seksuele intimidatieschandalen die Hollywood teisteren.

Hanks denkt dat de sector nog veel slagen moet maken als het gaat om het aanpakken van problemen rond intimidatie en ander ongewenst gedrag.

"Ik denk dat je de branche in twee categorieën moet verdelen: film en tv," zei hij op een persconferentie in Londen. "Televisie is veel verder als het gaat om diversiteit op de werkplek, zowel door huidskleur en het aantal vrouwen."

Hanks voerde verder aan dat de komst van streamingdiensten en "novel-achtige" shows een voor hausse van kwaliteits-tv-programma's hebben gezorgd, waarin met name vrouwen veel beter vertegenwoordigd zijn. Hij wijt de ondervertegenwoordiging van vrouwen in films, zowel voor als achter de camera, aan filmbazen die blijven geloven in het achterhaalde idee dat alleen mannen naar de bioscoop gaan. "Vrouwen zijn veel beter vertegenwoordigd in de tv-wereld dan in film,

Hanks promoot momenteel The Post, een politieke thriller geregisseerd door Steven Spielberg, die gaat over journalisten van The Washington Post en The New York Times tijdens hun beslissing om de Pentagon Papers te publiceren. Terwijl de ster samenwerkt met Spielberg in de film, is hij ervan overtuigd dat hij net zo vaak met vrouwen aan films heeft gewerkt als mannen.

"Ik heb met Penny Marshall gewerkt, ik heb meerdere films met haar gemaakt (inclusief 1988 film Big), er was nooit een vraag wie de baas was in die film," glimlachte hij. "Nora Ephron ... we hebben drie of vier keer met haar samengewerkt, geen kwestie wie de baas was daar!"

Cover Media/Novum Nieuws

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Lees ook