Kensington Palace heeft details bekendgemaakt over het huwelijk van de Britse prins Harry met verloofde Meghan Markle. Het koppel zal op zaterdag 19 mei om 12 uur 's middags trouwen in St George's Chapel, waarna het kersverse echtpaar in een koets zal rondrijden om "zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten".

Fans van het Britse koningshuis zullen kunnen meegenieten van het huwelijk van hun prins en de "Suits"-actrice Megan Markle. Na de plechtigheid, die plaatsvindt in de St George's Chapel van Windsor Castle en waar ze hun geloften zullen afleggen voor de aartsbisschop van Canterbury, zullen ze een ritje maken in een koets. Het gaat om een tochtje van ongeveer drie kilometer via Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road en Albert Road om langs Long Walk terug te keren naar Windsor Castle.

Het kerkelijk huwelijk start om 12.00 uur en duurt een uurtje. Na hun tochtje met de koets worden ze verwacht voor een receptie in St. George's Hall. Nadien volgen nog een diner en een feestje voor familie en vrienden. Prins Charles zal die avond de gastheer zijn, net zoals hij in 2011 al deed voor William en Kate. "Prins Harry en Meghan Markle zijn heel dankbaar voor de vele gelukwensen die ze hebben mogen ontvangen sinds ze hun verloving hebben aangekondigd", zegt een woordvoerder van Kensington Palace. "Ze kijken heel hard uit naar hun grote dag en dat ze dat moment zullen kunnen delen met het publiek."

Voorts is het wachten op meer details. Zo staat het vast dat de huwelijksdag op tv zal uitgezonden worden. Amerikaanse fans van Markle moeten hiervoor hun wekker zetten vanwege het tijdverschil. In Meghans 'hometown' Los Angeles, waar haar moeder woont, moet men om 4 uur 's nachts voor de buis gaan zitten om het sprookje live te volgen.

Over de getuigen - wellicht prins William - is nog met geen woord gerept. William is trouwens beschermheer van de Football Association (FA). In die hoedanigheid woont hij normaal de bekerfinale (FA Cup) in het Wembley-stadion bij en reikt de trofee uit. Die finale vindt toch wel plaats op 19 mei. Vraag is of het huwelijk van zijn broer en de match combineerbaar zijn?