George Clooney was soms doodsbang in Darfur


Vooral een autorit naar Kadugli blijft hem bij.


George Clooney heeft tijdens zijn bezoeken aan Darfur af en toe doodsangsten uitgestaan. Dat zegt hij in een interview met David Letterman. Die maakt speciaal voor Netflix het praatprogramma My Next Guest Needs No Introduction. Het programma met de acteur is sinds een paar dagen te zien op de streamingdienst.

Clooney maakte verschillende reizen naar Soedan toen hij naar eigen zeggen besloot de “langzame genocide” in het land in de openbaarheid te brengen. Hij vroeg zijn vader Nick mee te gaan om de wrede burgeroorlog in het land te verslaan.

Aan Letterman vertelde Clooney dat één reis hem is bijgebleven. "We probeerden naar een stadje genaamd Kadugli te gaan, wat een zeer gevaarlijke plek was om te bereiken. Mensen waarschuwden ons dat Kadugli niet bereiken was", legde hij uit. De weg werd beheerst door kindsoldaten die op alles en iedereen schieten. “Het kan zo maar gebeuren dat je uit je auto wordt getrokken door een jochie van veertien die je ter plekke doodschiet”, zei de acteur.

Clooney vertelde behoorlijk bang te zijn geweest toen ze toch op weg gingen naar Kadugli.

Voor My Next Guest Needs No Introduction bezocht Letterman ook de ouders van George in Kentucky en bracht hij tijd door met de Iraakse student die de Clooneys onderdak hebben verleend. Hazim Avdal en zijn familie werden vervolgd door ISIS-terroristen vanwege hun Yezidi-geloof. Hij wordt nu gesponsord door de Clooneys terwijl hij een opleiding in de VS volgt.

Cover Media/Novum Nieuws