Nieuwe Scorsese-film ruim over budget © BELGA

The Irishman, de nieuwe gangsterfilm van Martin Scorsese, lijkt de duurste film ooit te zullen worden voor de New Yorkse regisseur.

Martin Scorsese is momenteel bezig met de laatste opnamen van The Irishman. En het ziet er naar uit dat de film meer dan 140 miljoen dollar zal gaan kosten. Daarmee komt dit gangsterdrama aardig in de buurt van de kosten van Hugo (2011), de tot nu toe duurste Scorsese-film.

De reden waarom het budget als een raket de hoogte inschiet is omwille van het verjongeningsproces dat Scorsese zijn steracteur Robert De Niro wil laten ondergaan. The Irishman vertelt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran, een gangster die meer dan vijfentwintig moorden pleegden en die ook betrokken was bij de moord op gangsterbaas Jimmy Hoffa.

Omdat de oudere Sheeran terugblikt op zijn leven en jeugd, moet De Niro in sommige delen van de film er opmerkelijker jonger uitzien. Voor dat proces wordt er samengewerkt met ILM, het speciale effecten-bedrijf van George Lucas dat ook verantwoordelijk was voor Brad Pitts opmerkelijke transformatie in David Finchers The Curious Case of Benjamin Button. Net die CGI-effecten maken de film duurder dan gepland, ruim 15 miljoen dollar boven het oorspronkelijke budget van 125 miljoen dollar.

Het is nog niet zeker dat The Irishman, de release is voorzien voor 2019, in de bioscopen zal te zien zijn. De film wordt verdeeld en geproduceerd door Netflix en voorlopig heeft de internetgigant nog geen duidelijke distributiestrategie voor The Irishman.