Leuven Disability Filmfestival toont zes films met mensen met beperking in hoofdrol © BELGA

In het kader van het Disability Filmfestival worden van 12 tot en met 16 maart in Leuven zes films vertoond met mensen met een beperking in de hoofdrol. Er zijn ook maatregelen voorzien om iedereen in staat te stellen de films te volgen.

Zo is er een toegankelijke zaal, ADL-assistentie en aangepast vervoer, en komen er ook tolken Vlaamse Gebarentaal en audiodescriptie.

Met deze films wil het festival mensen sensibiliseren over de omgang met en het denken over mensen met een beperking en een maatschappelijke discussie op gang brengen over hun maatschappelijke positie. Het festival wil zelf ook een toegankelijke plaats zijn waar ze elkaar kunnen ontmoeten.

Het is al de achtste keer dat het festival georganiseerd wordt. Dankzij de steun van de stad Leuven werd een openingslezing aan het programma toegevoegd waarin professor Geert Van Hove (UGent) het zal hebben over "Beeldvorming en handicap: van films over handicap naar films door en met personen met een handicap? ". Er is ook jongerenluik met de vertoning van de film 'Piepkuikens'.

Voor meer inlichtingen: www.disabilityfilmfestival.be