Aartsbisschop van Canterbury doopt Meghan Markle © BELGA

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury en tevens het hoofd van de Anglicaanse Kerk, heeft prins Harry's verloofde Meghan Markle gedoopt voor het aangekondigde huwelijk van het stel in mei. Dat schrijft het Britse tabloid Daily Mail vandaag.

Het doopsel voltrok zich dinsdagavond in een 45 minuten durende ceremonie in de kapel van St. James's Palace. De kapel speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de Britse koninklijke familie. Het is de plaats waar prinses Diana opgebaard lag voor haar begrafenis in 1997.

Prins Harry, diens vader, prins Charles en Camilla Parker Bowles (de hertogin van Cornwall) waren van de partij. Koningin Elizabeth II, hoofd van de Kerk van Engeland, en prins William waren de opvallende afwezigen. Tijdens de ceremonie werd Meghans hoofd besprenkeld met heilig water uit de Jordaan. Een eeuwenoud religieus ritueel. Daarna bevestigde Meghan de beloften die bij het dopen gedaan worden.

Het doopsel is geen voorwaarde voor het huwelijk, maar een eigen beslissing van Meghan, aldus de Sunday Times. Het wordt als een gebaar van respect voor koningin Elizabeth II gezien. De actrice werd opgevoed als protestantse maar ging naar een katholieke school. De Amerikaanse besloot om haar carrière als actrice op te geven en is ook van plan de Britse nationaliteit te nemen, een proces dat meerdere jaren in beslag kan nemen.

Ondertussen is het koppel op bezoek in Birmingham, de tweede grootste stad in Groot-Brittannië, als laatste stop van hun pre-huwelijkstour. Prins Harry (33) en Meghan (36) ontmoetten er een paar van de honderden mensen die verzameld stonden buiten Millennium Point, een gespecialiseerd educatief centrum in de wetenschap, technologie en wiskunde.

Aartsbisschop Welby zal het huwelijk van Harry (33) en Meghan (36) op zaterdag 19 mei inzegenen in de St. George's Chapel, een koninklijke kapel binnen Windsor Castle.