John Malkovich samen met Jake Gyllenhaal te zien in nieuwe Netflix-horrorfilm © BELGA

Acteur John Malkovic zal samen met Jake Gyllenhaal en Rene Russo schitteren in een nieuwe horrorfilm, die later dit jaar exclusief te zien zal zijn op streamingplatform Netflix. Dat bericht entertainmentmagazine Variety. De regie is in handen van Dan Gilroy, die eerder het Oscargenomineerde 'Nightcrawler' regisseerde, met Gyllenhaal in een hoofdrol.

Ook de Amerikaanse actrice Rene Russo was overigens te zien in 'Nightcrawler'. De brede cast is samengesteld uit een aantal grote namen, waaronder dus Malkovic, 'Stranger Things'-actrice Natalia Dyer en Toni Collette, die voor haar rol in horrorfilm 'The Sixth Sense' uit 1999 genomineerd werd voor een Oscar. Jake Gyllenhaal is ook van de partij, net als de Britse actrice Zawe Ashton. Beiden waren in 2016 nog samen te zien in de psychologische thriller 'Nocturnal Animals'.

De 64-jarige Malkovic denkt trouwens nog lang niet aan stoppen, want hij is dit jaar betrokken bij nog twee andere grote filmprojecten: de Netflix-productie 'Bird Box', met Sandra Bullock, en de film 'Mile 22', waarin de Amerikaan de tegenspeler van Mark Wahlberg wordt.

Een naam voor de nieuwe film is er nog niet, al spreken sommige bronnen van 'Velvet Buzzsaw'. Het verhaal zal draaien rond gefortuneerde artiesten en kunstverzamelaars die een hoge prijs betalen wanneer kunst botst met commercie.