Kortfilmfestival Ciné Privé van 15 tot en met 18 maart in Nieuw Gent © BELGA

Rondtrekkend filmfestival Ciné Privé strijkt dit jaar van 15 tot en met 18 maart 2018 neer in Nieuw Gent. Vier dagen lang brengt het festival kortfilms, documentaires en animatie op verrassende locaties in deze Gentse wijk.

Ciné Privé brengt films van de bovenste plank naar een bijzondere Gentse wijk. Morgen en vrijdag stelt een jury van onder andere programmatoren van Film Fest Gent een uitgekiend programma met werk van jonge binnen- en buitenlandse filmmakers samen. Op zaterdag 17 maart cureert Gentse cineaste Nathalie Teirlinck, winnares van de Cultuurprijs van de Stad Gent 2017, het avondprogramma, met films van gevestigde waarden die haar eigen werk geïnspireerd hebben. De locaties zijn al even uniek als het filmaanbod. Speciaal voor Ciné Privé stellen het creatieve buurtatelier CAMPUS aan de De Pintelaan en de antieke machinezaal van het Gents Universiteitsmuseum hun imposante ruimtes open voor filmvertoningen.

Op zondag 18 maart kunnen gezinnen terecht in de Christus Koningkerk op het Rerum Novarumplein voor een gratis familieprogramma. Vanaf 15.30 uur krijgt lokaal artistiek talent uit de wijk de kans om te schitteren. De muzikanten van vzw Jong en kinderkoor Mais Quelle Chanson bundelen hun krachten in een concert van het pas opgerichte Vierseizoenenfestival. De jonge kunstenaartjes die les volgen in het wijkatelier van de Academie voor Beeldende Kunsten in Nieuw Gent vertonen dan weer een film over hun artistieke avonturen. Om 17 uur wordt Ciné Privé afgesloten met de gratis vertoning van "De GVR", de klassieker van Steven Spielberg naar het alombekende boek van Roald Dahl.