Fikse veroordeling aan de broek: Speed is not the limit voor Michel van den Brande © Olivier Matthys/Olivier Matthys/Photo News

Hij is gekend van het tv-programma ‘The Sky is the Limit’ én voor zijn liefde voor alles wat vier wielen heeft en redelijk snel vooruit gaat. En een zware voet heeft hij blijkbaar wel, Michel van den Brande. De tv-ster werd begin maart in beroep veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden, een boete van 300 euro en het opnieuw afleggen van zijn rijexamens. Reden? Een zware snelheidsovertreding.


“Ik ben het zo beu in dit strontland!”, zo reageert Van den Brande op de veroordeling. Hij werd op 19 september 2016 in Knokke met zijn BMW X6 geflitst met 154 km/u aan wegenwerken waar slechts 90 toegelaten is. De politierechter legde hem daarom in november al eens een rijverbod van drie maanden op, een boete van 300 euro en het opnieuw afleggen van zijn rijexamens. Michel van den Brande ging daartegen in beroep, maar zijn straf werd dus bevestigd.

Van den Brande liet zijn ongenoegen dan ook de vrije loop op Facebook. “Nu ben ik veroordeeld omdat ik zeven maal te snel heb gereden op een tijdspanne van 18 jaar! En nu durven die rechters zeggen dat ik een recidivist ben! Waarom beginnen ze niet vanaf mijn geboorte? Dan gaan ze nog veel vinden! Ik ben het zo beu in dit strontland! Op politiek vlak word je uitgemolken, en nu gaat het gerecht er nog een schepje bij doen! Ik heb godverdomme 39 jaar mijn rijbewijs, doe 60.000 à 80.000 kilometer per jaar, heb nog nooit geen ongeluk gehad, en dit is mijn cadeau! Bedankt aan de heren rechters. Maar vergeet niet: wie laatst lacht, het beste lacht!”