Discovery Science viert de Dag van Aarde met tal van interessante docu’s © bbc

De Dag van de Aarde op zondag 22 april 2018 wordt wereldwijd elk jaar gevierd en is uitgegroeid tot de grootste milieu-actiedag voor alle wereldburgers. In de aanloop naar deze actiedag kan je op Discovery Science kijken naar een aantal documentaires over de ecologische en maatschappelijke uitdagingen waar de mensheid en onze planeet voor staan.

In Understanding Weather maak je kennis met wetenschappers die weerpatronen onderzoeken en het verloop ervan proberen te voorspellen.

In Invisible Worlds reist presentator Richard Hammond naar een parallel universum dat onzichtbaar is voor het blote oog en in Ecopolis kan je de stad van de toekomst verkennen. Welke oplossingen bedenken deskundigen voor de milieuproblemen van moderne wereldsteden?

In Mosquito laten vooraanstaande wetenschappers, onder wie ook de Nederlandse medisch entomoloog en muggenexpert Bart Knols, mogelijk controversiële methoden zien om het wereldwijde gevaar van muskieten te lijf te gaan.

Tot slot presenteert filmmaker Louie Psihoyos in Racing Extinction een aantal gedreven activisten die aandacht vragen voor de twee grootste bedreigingen voor zeldzame dieren over de hele wereld. Het wordt alweer een interessante tweeweekse van 9 tot 22 april op Discovery Science!

Bekijk “Earth Day” van maandag 9 april tot zondag 22 april om 20.10 uur op Discovery Science!

Discovery Science is beschikbaar op kanaal 94 in de tv-optie Entertainment Channels op Proximus TV.

Meer weten over Proximus TV?