HBO-dramaserie Carnivàle, nu in de Movies & Series Pass © HBO

Wie zin heeft in een spannende dramaserie met een scheut horror en fantasy, mag alvast een paar avonden reserveren voor Carnivàle, een hitserie uit de stal van HBO.


Carnivàle neemt je mee naar het Amerika van midden de jaren 30. Geen gezellige tijd: een gigantische economische crisis, ziektes en armoede … en ook stof, veel stof. De Great Plains worden immers geteisterd door zware zandstormen, en alles en iedereen is bedekt door een dikke laag stof en zand. Voeg daar nog een meer dan behoorlijke portie diefstal, corruptie en moord aan toe, en je hebt de setting van Carnivàle.

Ben Hawkins, overtuigend gespeeld door Nick Stahl, heeft een bijzondere, helende gave, die hijzelf als een vloek heeft leren zien. Als zijn zieke moeder weigert door hem geholpen te worden en sterft, sluit hij zich aan bij een rondreizend circus. Op een andere plek in het land predikt Broeder Justin Crowe (Clancy Brown) het woord van God, maar tegelijk heeft hij een duistere kant, cryptische nachtmerries en bijzondere krachten die hij zelf niet helemaal begrijpt. De serie volgt beide personages, die elk hun weg gaan tot ze onvermijdelijk elkaars pad kruisen. Alles wijst op een strijd tussen Goed en Kwaad, maar wie staat aan welke kant?

Carnivàle is een HBO-serie van schrijver en producer Daniel Knauf, later onder meer bekend van ‘The Blacklist’. De serie werd bekroond met maar liefst vijf Emmy-awards.

Het eerste seizoen omvat 12 afleveringen en is nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.