Hilary Swank achtervolgde tasjesdief op de snelweg


Wie Million Dollar Baby wel eens heeft gezien, weet dat Hilary Swank niet terugdeinst voor wat actie. Een crimineel in Parijs was kennelijk niet op de hoogte van alle bokstrainingen die die de actrice had gevolgd voor de geroemde boksfilm. Hij moest zijn poging Swanks handtas te roven bijna bekopen met een publieke afgang.


Swank vertelde in The Late Show with Stephen Colbert over de episode. “Het was op de snelweg naar Parijs, en ik had mijn ogen dicht. Ineens hoorde ik een hard, verschrikkelijk geluid. Alsof de auto werd geramd”, zei de 43-jarige filmster.

“Het gebeurde nog een keer, dus ik keek op en zag dat iemand de autoruit insloeg en mijn tas greep, op de snelweg, in de file”

Waar anderen doodsangsten zouden uitstaan, nam bij de Amerikaanse haar vechtersinstinct de overhand. “Ik bleef maar achter hem aanrennen langs de snelweg. Hij draaide zich om en keek me aan alsof hij me wilde omleggen”, zei Hilary.

“Pas toen stopte ik en besefte: dit is geen film, op dit moment acteer ik niet. Dit gebeurt echt en niemand roept ‘cut’. Toen staakte ik mijn achtervolging.”

Cover Media/Novum Nieuws