Blanchett ‘wist niets’ over beschuldigingen Allen


Cate Blanchett houdt vol ze dat niets wist van de misbruikaantijgingen aan het adres van Woody Allen toen ze met hem samenwerkte.


De Australische actrice werkte samen met de controversiële regisseur aan Blue Jasmine, een tragikomedie uit 2013. “Toen ik met Woody Allen werkte, wist ik niets over die beschuldigingen”, verklaarde de filmster op CNN.

“Destijds zei ik dat het een pijnlijke en gecompliceerde situatie was voor de familie, waarvan ik hoopte dat ze die samen konden oplossen”, vervolgde ze tegenover journaliste Christiane Amanpour.

Dylan Farrow, de geadopteerde dochter van Allen, beschuldigt de filmmaker ervan haar te hebben misbruikt toen ze zeven jaar oud was. Ondanks die zware verwijten is Allen nooit formeel aangeklaagd of vervolgd. Ook Blanchett waakt ervoor te snel conclusies te trekken.

“Als de aantijgingen opnieuw onder de loep moeten worden genomen, wat volgens mij het geval is, heb ik het volste vertrouwen in de rechtspraak”, zei ze. “Als blijkt dat deze zaak heropend moet worden, steun ik dat absoluut.”

In navolging van felle kritiek op social media gaven veel collega-acteurs aan nooit meer samen te werken met Allen. Blanchett waarschuwt er echter voor dat mensen op social media gelijktijdig “rechter en jury” spelen. “Dit soort dingen moeten in de rechtszaal worden afgehandeld. Als het misbruik echt is gebeurd, moet er een proces komen.”

Cover Media/Novum Nieuws