Margot Robbie brengt Shakespeare-verhalen vanuit vrouwelijk perspectief © BELGA

De voor een Oscar genomineerde Australische actrice Margot Robbie ("I, Tonya") werkt samen met de Australische openbare omroep ABC en productiebedrijf Hoodlum aan een nieuwe televisieserie over de werken van Shakespeare. De verhalen worden verteld vanuit vrouwelijk perspectief, meldt het filmmagazine Deadline.

De televisiereeks, die voorlopig nog geen titel heeft, zal bestaan uit tien afleveringen en is gebaseerd op verschillende werken van Shakespeare. De serie vindt plaats in de hedendaagse wereld en onderstreept de culturele diversiteit van Australië. "De verhalen van de televisieserie worden verteld vanuit verschillende perspectieven en worden geproduceerd door schrijvers met een uiteenlopende achtergrond", klinkt het bij de woordvoerder van Robbies productiemaatschappij LuckyChap Entertainment.

Margot Robbie richtte LuckyChap Entertainment in 2014 op om films te maken met en over vrouwen. Eén van de succesvolste producties van het bedrijf is "I, Tonya", een Amerikaanse sportfilm over een schandaal rond de getalenteerde kunstschaatster Tonya Harding. In die film uit 2017 speelde Robbie zelf de hoofdrol van Harding.