Spice Girls worden superhelden in animatiefilm © BELGA

De herenigde Spice Girls plannen een animatiefilm, met de meidengroep in de hoofdrol. Dat meldt entertainmentmagazine Variety vandaag. Naar verluidt zouden alle groepsleden hun stem verlenen aan een superheldenfilm met een stevige dosis 'girl power'.

Elk personage in de animatiefilm zou de stem van een Spice Girl krijgen - Victoria Beckham ('Posh Spice'), Melanie Brown ('Scary Spice'), Emma Bunton ('Baby Spice'), Melanie Chisholm ('Sporty Spice') en Geri Halliwell ('Ginger Spice'). Elk personage zou ook een unieke superkracht bezitten die de persoonlijkheid van het groepslid in kwestie weerspiegelt. Volgens een bron dichtbij de meidengroep hebben de Spice Girls grootse plannen met het project, met name een nieuwe franchise op wereldschaal.

Het nieuws komt er nadat geruchten de ronde gingen dat de Britse meidengroep, ontstaan in 1994, een reünietournee zou plannen. Naderhand bleken die geruchten echter prematuur, want er waren nog geen tourdata vastgelegd door het agentschap van de Spice Girls. Victoria Beckham blijft volhouden dat er geen tournee komt.

De Spice Girls gelden als één van de muzikale popiconen van de jaren 90. Na een succesparcours van zeven jaar concentreerden de leden zich vanaf de eeuwwisseling steeds meer op hun soloprojecten. Op de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen, op 12 augustus 2012, traden ze als vijftal voor het laatst op.