Ongepubliceerde Beatles-foto's brengen kwart miljoen Britse pond op © BELGA

Een lot van ongepubliceerde Beatles-foto's die genomen zijn tijdens een van de vroegste Amerikaanse tournees van de "Fab Four" in 1964, hebben zaterdag 253.200 Britse pond (289.868 euro) opgebracht bij een veiling van Omega Auctions. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Het lot omvat 413 fotonegatieven, waarvan 350 nog nooit gepubliceerd zijn. De Amerikaanse fotograaf Mike Mitchell nam de foto's tijdens persconferenties en Beatles-concerten in februari 1964 in Washington DC en Baltimore. Opmerkelijk aan de foto's is dat de fotograaf enkel natuurlijk licht gebruikte, omdat hij zich geen flitser kon veroorloven. Mitchell onderscheidde zich ook door zijn unieke standpunten: hij maakte zelfs een aantal foto's op het podium. "Ik was erg gemotiveerd om unieke foto's te maken", verklaarde de fotograaf later.

Volgens veilingmeester Paul Fairweather van Omega Auctions is er nog steeds een grote vraag naar Beatles-memorabilia. Op dezelfde veiling ging een gastenboek met de handtekening van alle Beatles onder de hamer voor bijna 10.000 Britse pond (11.270 euro).