Wie is volgens jou De Mol? © VIER

Na de eerste aflevering van De Mol wordt er al volop gespeculeerd over de identiteit van de saboteur in het spel. Wie verdenk jij het meest?


Het nieuwe seizoen van De Mol in Mexico begon al meteen spectaculair met tien kandidaten die onder de grond begraven lagen. Door samen de raadsels op te lossen konden de kandidaten zich bevrijden. Alleen Pascale en Katrien slaagden daar niet in. Joke en Steve, die 2.500 euro waard waren, werden te laat bevrijd door hun medekandidaten.

In de volgende proef mochten muziekkenners Channy en Bahador een mariachiband volgen en daarbij vijf nummers herkennen. Ondertussen moesten de andere kandidaten enkele proeven tot een goed einde brengen. Alleen Kelly en Joke konden hun proef met dominosteentjes niet tot een goed einde brengen. Bahador en Channy herkenden maar drie liedjes en slaagden er ook niet in de juiste kippen te grijpen.

In de laatste proef moesten de kandidaten per duo een steile rots afdalen en ondertussen een vraag beantwoorden. De snelste afdaler won een mysterieuze envelop met 'de cliffhanger van de eerste aflevering'. Het was Joke die het snelst afdaalde, terwijl ze samen met Jeffrey wel geen geld ophaalde. Ook Bahador en Lloyd konden hun vraag niet juist beantwoorden.

Uiteindelijk werd er zo 6.750 euro verdiend in de eerste aflevering, terwijl er 14.000 euro te winnen was. Goed werk dus van de mol! Na de eliminatie was het Kelly die onherroepelijk naar huis gestuurd werd na een ex aequo. Ook Joke verliet de groep na het openen van haar envelop.
Wie maakte zich verdacht? In Café De Mol kozen de meeste mensen voor marineofficier Pascale, die pas na verschillende keren aandringen van Steve opperde dat ze Pamela Anderson was. Bovendien had ze bij de rotsafdaling bijna haar vraag niet gelezen en slaagde ze er niet in zich te bevrijden uit haar graf. Jeffrey was dan weer de hoofdverdachte van Eline, de mol van vorig jaar, hoewel die bij het basketbal wel de beslissende worp maakte. En aan de kleur van zijn gezicht te zien was hij echt bang bij de afdaling. Bahador slaagde er dan weer niet in vijf kippen te vangen en ook als muziekkenner maakte hij geen al te beste indruk.

Channy, Lloyd en Joke leken daarentegen erg gemotiveerd om zo veel mogelijk geld te verdienen, al had Joke het sleuteltje in haar zaklamp eerst wel niet opgemerkt. Meer mysterie hangt er voorlopig over Katrien, Steve en Pieter. Die laatste wordt als priester door velen niet in staat geacht om te liegen en te bedriegen, maar als we één ding geleerd hebben uit aflevering één is het dat hij alvast geen probleem heeft met enkele stevige vloeken!

Bekijk hier nog eens de presentatie van de 10 kandidaten!