Het tweede seizoen van Legion komt eraan © FOX

Er heerst een overaanbod aan superheldenfilms- en series, maar af en toe duikt er nog eens eentje op dat met kop en schouders boven de middelmaat uitsteekt: zo’n reeks is Legion. En er is goed nieuws, want het tweede seizoen komt eraan.


In het vorige seizoen maakte de kijker kennis met David Haller, die sinds hij kind is van de ene psychiatrische instelling in de andere terechtkomt. Tot hij kennismaakt met Syd, en hij inziet dat de stemmen die hij hoort en de visies die hij heeft wel eens echt zouden kunnen zijn.

Het vervolg speelt zich af nadat de kwade kracht Davids lichaam verlaten heeft, en hij ontvoerd werd door een mysterieuze bol. De man heeft te kampen met geheugenverlies en komt terecht in een totaal veranderde wereld, met nog gekkere, surrealistischere en interessantere verhaallijnen tot gevolg. Alle registers werden weer opgengetrokken om de kijker een reeks te serveren die net iets anders is dan de eenheidsworst die de beeldbuis overspoelt. Spektakel, een dromerige atmosfeer en ijzersterke vertolkingen typeren dit science-fictionpareltje, met knipogen naar het werk van Stanley Kubrick, Wes Anderson en David Lynch.

Legion is gebaseerd op de gelijknamige X-Men-spinoff van Marvel Comics. Producers Noah Hawley en John Cameron en regisseur Tim Mielants (die eerder tekende voor o.a. Code 37, Professor T en Cordon) werkten naarstig mee aan de serie.

Legion gaat vanaf 4 april opnieuw van start, om 20u35 op FOX.

FOX maakt deel uit van de tv-optie 'Entertainment Channels' van Proximus TV