Binnenkort valt het doek over spionageserie "The Americans" © BELGA

Over twee dagen zendt de Amerikaanse televisiezender FX de eerste aflevering uit van het zesde en laatste seizoen van "The Americans", een televisieserie over twee Russische spionnen met een valse Amerikaanse identiteit. De laatste tien afleveringen zullen zich afspelen in 1987, wanneer de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie een verdrag sluiten om een groot aantal raketten met een middellang bereik te vernietigen.

In een interview met Entertainment Weekly heeft producent Joe Weisberg al een tipje van de sluier opgelicht. Paige Jennings, de dochter van protagonisten Elizabeth en Philip Jennings, zal een grote rol spelen in de spionagemissies die haar ouders leiden. "Dit is echt de droom van Elizabeth", verklaart Weisberg. "Ze heeft haar dochter lang voorbereid voor dit werk en nu ziet ze het eindelijk gebeuren."

In een podcastinterview met het magazine Variety getuigt actrice Keri Russell over haar rol als de Russische spionne Elizabeth Jennings. "Dit is verreweg de leukste rol die ik ooit heb gespeeld. Ik mag een felle, vastberaden vrouw vertolken. Ze heeft kwaliteiten die je niet snel met een vrouwelijke hoofdrolspeelster associeert."

Het laatste seizoen van "The Americans" wordt uitgezonden van 28 maart tot 30 mei op de Amerikaanse televisiezender FX. Of de serie snel in Europa wordt uitgezonden, is nog niet bekend.