Russell Simmons opnieuw aangeklaagd voor verkrachting © BELGA

Hiphopmagnaat Russell Simmons, medeoprichter van Def Jam Recordings, is opnieuw aangeklaagd wegens verkrachting. De klacht werd afgelopen vrijdag ingediend door een vrouw in Los Angeles. Het slachtoffer, dat anoniem wenst te blijven, eist 10 miljoen dollar schadevergoeding. Simmons ontkent de beschuldigingen, melden verschillende Amerikaanse media.

Het slachtoffer verklaart dat ze Simmons heeft ontmoet tijdens een concert. Na het optreden vergezelde hij haar naar een nachtclub. Op het einde van de avond vroeg Simmons aan de vrouw om mee naar zijn hotelkamer te gaan. "Ze stond weigerachtig tegenover het verzoek, maar meneer Simmons benadrukte dat hij geen seks met haar wilde omdat hij al een relatie had met een bekend model", staat er in de klacht. Daarna zou Simmons de vrouw hebben verkracht.

In een verklaring aan het magazine Billboard ontkent Russell Simmons alle aantijgingen. "Ik ben zwaar gechoqueerd door deze klacht, want ik heb nooit een vrouw mishandeld of gewelddadig behandeld."

Het is niet de eerste keer dat Simmons beschuldigd wordt van verkrachting. In totaal beschuldigen negen vrouwen hem van verschillende vormen van seksueel misbruik. De laatste klacht dateert van januari.