Frontman Eagles Of Death Metal haalt snoeihard uit naar "zielige" protestacties tegen wapengeweld © BELGA

Afgelopen weekend kwamen honderdduizenden - vooral jonge - mensen, waaronder veel scholieren, op straat in de Verenigde Staten om te protesteren tegen het wapengeweld en te ijveren voor strengere wapenwetten. Jesse Hughes, frontman van de Amerikaanse garagerockband Eagles Of Death Metal, liet in een lange Instagrampost (alweer) verstaan dat hij geen voorstander is van strengere wapenwetten en nam daarbij geen blad voor de mond. "Als een overlever van een schietpartij kan ik jullie vertellen dat die demonstranten de herinnering aan de slachtoffers, mezelf en eenieder die van vrijheid houdt beledigen."

Eagles Of Death Metal kwamen op 13 november 2015 plots in het wereldnieuws toen er tijdens hun concert in de Parijse zaal Bataclan 89 toeschouwers en personeelsleden werden gedood door IS-terroristen. Frontman Jesse Hughes haalde nadien regelmatig de media met controversiële uitspraken over de wapenwetgeving. "De strenge wapenwet in Frankrijk heeft het bloedbad in Parijs niet kunnen voorkomen", klonk het onder meer.

Dat standpunt deelt hij nu opnieuw, deze keer via Instagram, waarop hij een tekening postte die het inleveren van wapens om een einde te maken aan het geweld vergeleek met een man die zijn eigen penis afsnijdt om verkrachting te voorkomen. "Als de waarheid niet rijmt met je onzinnige vertellingen, hou dan je adem in, stamp met je voeten en neem enkele dagen vrijaf op school; spijbelen ten koste van het bloed van 16 klasgenoten. Het zou grappig zijn als het niet zo zielig en walgelijk was...", schreef Hughes als onderschrift bij de tekening.

"Lang leve rock-'n-roll... En moge al deze walgelijke misbruikers van de doden zo lang mogelijk leven, zodat ze de maximale hoeveelheid tijd hebben om gebukt te gaan onder schaamte en verdoemenis", besloot hij.