Foy: vreemd om onderwerp van controverse te zijn


Claire Foy voelde zich niet helemaal op haar gemak toen ze het middelpunt werd van een grote controverse.


Eerder deze week werd bekend dat ze als vertolkster van Queen Elizabeth II in The Crown minder verdiende dan Matt Smith, die haar echtgenoot Philip speelt. De storm aan kritiek die daarop volgde zat Foy niet helemaal lekker.

“Het kwam als verrassing dat ik het middelpunt werd van de ophef. Ik vind het altijd heel vreemd ergens het onderwerp van te zijn”, vertrouwde de 33-jarige actrice EW.com toe.

Het was de eerste keer dat de Britse zich openlijk uitsprak over salarisrel bij Netflix. De streamingdienst betaalde haar mannelijke tegenspeler meer, omdat hij al bekender zou zijn. Het verbaast Foy niet dat deze uitleg tot heel wat gefronste wenkbrauwen leidde.

“Ik vind het geen verrassing dat mensen dit verhaal lazen en dachten: ‘hé, dat is toch wel een tikkeltje eigenaardig’”, merkt de filmster droogjes op. “Maar ik weet dat Matt er hetzelfde over denkt als ik; dat het vreemd is het middelpunt te zijn van een discussie waar je nooit om hebt gevraagd.”

De makers van The Crown beloofden na de ontstane ophef dat voortaan geen enkele speler in de successerie meer zal verdienen dan ‘The Queen’. Een groep activisten ging nog een stap verder. Zij eisten dat Smith een deel van zijn salaris zou afstaan aan de beweging Time’s Up, die strijdt tegen seksueel misbruik in de entertainmentwereld.

Cover Media/Novum Nieuws