Spielberg maakt miniserie over Spaanse veroveraar Cortes © BELGA

De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg wil een historische miniserie produceren over de Spaanse veroveraar Hernan Cortes (1485-1547). De hoofdrol van de conquistador zal worden vertolkt door Javier Bardem, melden verschillende Amerikaanse media.

Net zoals zijn hoofdpersonage heeft het script een lange geschiedenis achter de rug. De originele versie dateert van de jaren 60 en werd neergepend door de gerenommeerde Hollywood-scenarist Dalton Trumbo, bekend van de epische films "Spartacus" en "Exodus". Een verfilming kwam er nooit, dus bewerkte scenarist Steve Zaillian ("Schindler's List") het originele script voor het kleine scherm.

Het verhaal zal vooral draaien rond de ontmoeting tussen conquistador Cortes en Moctezuma, de laatste leider van de Azteken, in het jaar 1519. Door zijn scherp politiek en strategisch inzicht konden Cortes en zijn Spaanse troepen het Azteekse rijk omverwerpen.

Naast Steven Spielberg zullen ook Javier Bardem, Darryl Frank en Justin Falvey een rol spelen in het productieproces, melden Amerikaanse media verder. De miniserie wordt geproduceerd door Amblin Television, het productiehuis van Steven Spielberg.