Regisseur Lieven Debrauwer stuurt noodkreet naar minister Gatz © BELGA

Regisseur Lieven Debrauwer, bekend van zijn bekroonde films "Pauline & Paulette" en "Confituur", heeft een noodkreet gestuurd naar Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) omdat hij geen privé-inkomen meer heeft. "Ik moet wel," zegt hij aan Dag Allemaal, "want ik word geboycot door het OCMW."

In een lang Facebook-bericht verklaart Debrauwer dat hij al tien jaar zonder privé-inkomen zit. "Eerst zou ik een leefloon van 800 euro per maand krijgen, maar dat dossier wordt geboycot omdat ik een zelfstandige met een bvba ben. Die zou ik eerst moeten opdoeken, wat alleen al voor de boekhouder en de notaris 3.500 euro kost. Ik heb dat geld helemaal niet, want ik sta privé onder nul bij de bank."

In het interview onthult Debrauwer ook dat hij nog plannen heeft voor een film die in de lijn ligt van "Pauline & Paulette". Het scenario is nog niet geschreven omdat de regisseur zijn in 2015 uitgebrande woning moest herstellen. "De herstelling heeft veel meer gekost dan de verzekering wilde uitbetalen. Maar ik hoop nu dat ik een beurs krijg om het scenario te schrijven voor 'Ave Perfumeria', zoals de film zal heten", klinkt het bij Debrauwer.

Volgens de regisseur heeft Cultuurminister Gatz inmiddels gereageerd op zijn klaagrede. "Hij heeft mijn brief doorgestuurd naar iemand van zijn kabinet. Een andere medewerker van de minister belde me om me begin april uit te nodigen op het kabinet. Wordt dus vervolgd."