Emily Blunt in voor spin-off The Devil Wears Prada


De actrice vindt het heerlijk om op het witte doek vijanden te zijn met Meryl Streep.


Emily Blunt wil best meewerken aan een nieuwe The Devil Wears Prada. De Britse ster beleefde haar doorbraak met de film uit 2006, die zich concentreerde op de worstelingen van Andrea 'Andy' Sachs, gespeelde door Anne Hathaway, bij het fictieve tijdschrift Runway. Het was vooral de overspannen hoofdredacteur Miranda Priestly, een rol van Meryl Streep, die haar het leven zuur maakte.

De Oscar-genomineerde film was gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Lauren Weisberger. Die heeft inmiddels een vervolg geschreven; Revenge Wears Prada: The Devil Returns. En nu is er een nieuw boek in de maak, genaamd When Life Gives You Lululemons, gericht op Priestly's lankmoedige assistent, Emily Charlton - het personage dat Blunt speelde.

De actrice staat open voor het idee om de rol weer op zich te nemen als de aankomende roman wordt gekozen voor een film, maar alleen als haar oorspronkelijke co-sterren, waaronder haar zwager Stanley Tucci, kunnen worden overgehaald om zich bij de cast te voegen.

"Als iedereen het wil doen, zou het cool zijn", vertelt ze aan Entertainment Tonight.

Blunt trof Streep en Tucci onlnags bij de première in New York van Stanley's nieuwe regieproject Final Portrait, maar ze geeft toe dat ze zelden terugdenken aan The Devil Wears Prada. Dat betekent echter niet dat ze het plezier dat ze op de set hadden is vergeten.

Blunt en Streep zijn collega’s in de film-musicals Into the Woods en de komende Mary Poppins Returns, en Emily geeft toe dat ze zich aangetrokken lijken te voelen tot films waarin ze elkaars vijanden zijn. "Ik weet niet of we ooit als beste vrienden in iets zouden kunnen spelen. Het is gewoon niet iets wat werkt voor Meryl en mij."

Cover Media/Novum Nieuws