"Roseanne" opnieuw op televisie als Trump-fan © BELGA

Meer dan 20 jaar na de laatste aflevering keert de populaire Amerikaanse sitcom "Roseanne" terug op het kleine scherm. Televisiezender ABC zond gisteren de eerste aflevering van het tiende seizoen uit. Roseanne Barr vertolkt opnieuw de hoofdrol, dit keer als een trouwe fan van de Amerikaanse president Donald Trump.

In de eerste dubbelaflevering van het nieuwste seizoen is te zien hoe protagonist Roseanne Conner en haar zus Jackie Harris, vertolkt door Laurie Metcalf, op politiek gebied lijnrecht tegenover elkaar staan. Roseanne is een trouwe partijsoldaat van Trump terwijl Jackie haar links-liberale overtuiging niet onder stoelen of banken steekt.

"Roseanne" wordt in de Verenigde Staten beschouwd als een van de opvallendste televisieseries van de jaren 1980 en 1990 omdat de hoofdrolspelers mensen uit de arbeidersklasse zijn, een zeldzaamheid in het Amerikaanse medialandschap. Ook in het nieuwe seizoen blijft de serie trouw aan de premisse van de vorige seizoenen: het dagelijkse leven van een arbeidersfamilie die de moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Het nieuwe, tiende seizoen zal in totaal negen afleveringen tellen, bevestigde ABC eerder al aan de Amerikaanse pers.