VAF steunt nieuwe films Verheyen en El Arbi © BELGA

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) gaat productie- en ontwikkelingssteun verlenen aan een aantal nieuwe Vlaamse langspeelfilms. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Het gaat onder meer om films van Jan Verheyen, het duo Adil El Arbi-Bilall Fallah, Dominique Deruddere en Frank Van Mechelen-Eric Wirix.

Over de nieuwe productie van El Arbi en Fallah is voorlopig enkel de naam bekend: "Kawasaki". Bij het productiehuis Caviar wil men niet meer commentaar kwijt. "Het project zit nog in een te vroeg stadium", luidt het.

Jan Verheyen gaat samen met zijn echtgenote Lien Willaert "Red Sara" draaien. Willaert heeft het scenario geschreven, maar ook hierover wil productiehuis Eyeworks nog niets lossen. "Red Sara" ontvangt alvast 30.000 euro uit het Filmfonds.

Ook Dominique Deruddere werkt aan een nieuwe film met als werktitel "The Chapel". Hij neemt zowel de regie als het scenario voor zijn rekening.

Tot slot gaan Frank Van Mechelen en Eric Wirix samen de langspeelfilm "Zes Dagen" regisseren. Ze ontvangen van het Filmfonds 30.000 euro steun. Beiden werkten ook al samen aan onder meer "De Hel Van Tanger".

Het VAF steunt in het kader van de samenwerkingsovereenkomst met het Nederlands Fonds voor de Film ook nog een aantal Vlaamse coproducties. Het gaat om de documentaire "Last Male Standing" van Floor van der Meulen, de langspeelfilm "After the Storks" van Joost Van Ginkel en de langspeelfilm "Shit Happens" onder regie van Anna van der Heide.