Moeder van Piet Huysentruyt overleden aan kanker © BELGA

Denise Creupelant, de moeder van televisiegezicht en chefkok Piet Huysentruyt, is afgelopen nacht op 79-jarige leeftijd overleden na een strijd tegen leverkanker. "Ze is in alle stilte vredig ingeslapen", heeft de chefkok vandaag verklaard aan Het Laatste Nieuws.

In november vorig jaar bevestigde Piet Huysentruyt in het Radio 1-programma "De Bende van Annemie" dat zijn 79-jarige moeder opnieuw moest vechten tegen kanker. Hij verklaarde toen dat ze uitzaaiingen had in haar lever.

Afgelopen week kreeg de televisiekok tijdens zijn wereldtour voor zijn sterrenrestaurant Likoké in Zuid-Afrika telefoon van zijn familie. "Als ik haar nog wilde zien, moest ik snel terugkeren, klonk het. Ik heb nog een week bij haar kunnen zitten", verklaarde Huysentruyt in de krant.

Televisiekijkend Vlaanderen leerde "Bomma Huysentruyt" kennen in het televisieprogramma "Kroost" op VIER, waar de vrouw de Congolese koffieplantage bezocht die zij en haar man Walter vroeger bezaten. "We moesten in 1960 halsoverkop vluchten, we werden elke dag met de dood bedreigd", verklaarde Denise over haar tijd in de voormalige Belgische kolonie. Ze keerden terug naar België met lege handen en bouwden een nieuw leven op door linnengoed en handdoeken te verkopen. Eind 1970 begon het echtpaar voor zichzelf met het bedrijf Huysentruyt Textiles, dat vandaag nog steeds bestaat.