Radiomaker Jan Hautekiet, die begin 2019 met pensioen gaat, presenteert momenteel het laatste seizoen van "Hautekiet" op Radio 1. In dat programma staan de meningen, ervaringen, kennis en expertise van luisteraars centraal. Dit najaar zal Karolien Debecker, bekend van Generation M op MNM, een nieuw programma maken waarbij de luisteraars ook een bepalende rol zullen spelen. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht.

"Wij geven de luisteraars een stem", zegt Jan Hautekiet. "Soms brengen luisteraars zelfs invalshoeken en thema's aan. Zo is bijvoorbeeld ons eigen Dictee ontstaan: een luisteraar ergert zich aan spelfouten, een ander denkt nostalgisch terug aan het Groot Dictee en wij maken er een actie van, 6 april in de Senaat."

Karolien doet op haar eigen manier iets gelijksaardigs bij Generation M en brengt haar knowhow mee naar Radio 1. Ze zegt sinds haar 14de "de grootst fan van Jan Hautekiet te zijn" en kijkt er erg naar uit om bij Radio 1 radio te maken en de luisteraars ook daar een platform te bieden. "Dat heb ik de voorbije jaren ook gedaan met het team van Generation M", aldus Debecker. "Er is een echte community ontstaan waarin jongeren een stem kregen en elk thema bespreekbaar werd."

Jan Hautkiet en Karoline Debecker zullen het programma "Hautekiet" gepast uitzwaaien met een reeks uitzendingen op locaties in de week van 4 tot en met 8 juni.