Acteur uit 'Game of Thrones' speelt prins Philip in nieuwe seizoenen van 'The Crown' © BELGA

De Brit Tobias Menzies is gecast voor de rol van prins Philip in seizoenen drie en vier van de Netflix-hitserie 'The Crown'. Dat meldt entertainmentmagazine Variety. Menzies is bekend voor zijn vertolking van Brutus in de serie 'Rome' en de rol van Edmure Tully in de serie 'Game Of Thrones'.

De 44-jarige Menzies neemt de rol van prins Philip over van acteur Matt Smith, die tijdens de eerste twee seizoenen van 'The Crown' in de huid van de echtgenoot van koningin Elizabeth II kroop.

Menzies verscheen naast 'Game Of Thrones' in een aantal andere druk bekeken tv-shows, zoals AMC-reeks 'The Terror', 'Outlander' en 'The Night Manager'. Hij verzamelde ook een aantal bijrollen in films als Bondfilm 'Casino Royale' en de Britse romcom 'Hysteria'.

De Britse actrice Olivia Colman zal de rol van koningin Elizabeth overnemen van Claire Foy. Colman verwierf faam door haar rol als Harriet Schulenburg in de televisieserie Green Wing (2004-2006), Sophie Chapman in Peep Show (2003-2010) en rechercheur Ellie Miller in de tv-serie Broadchurch (2013-2017). Helena Bonham Carter - in 2011 genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol in viervoudig Oscarwinnaar 'The King's Speech' - zal de zus van de koningin vertolken, prinses Margaret.

De afgelopen weken raakte bekend dat Smith meer verdiende voor zijn rol in de serie dan de koningin, gespeeld door Foy. Dat leidde tot een relletje, waarna de makers zich verontschuldigd hebben.