Slachtoffers Harvey Weinstein houden toezicht op het faillissement van zijn filmbedrijf


Er lopen vorderingen tegen The Weinstein Company van meer dan 500 miljoen dollar.


Een vrouw die Harvey Weinstein ervan beschuldigde haar te dwingen hem te zien masturberen, is benoemd tot voorzitter van een nieuw comité dat is opgericht om toezicht te houden op de faillissementszaak van The Weinstein Company.

Louisette Geiss, die beweerde dat de gevallen filmmagnaat zichzelf bevredigde voor haar toen ze hem tien jaar geleden een filmidee voorstelde, zal volgens The Blast het Committee of Unsecured Creditors leiden.

De voormalige assistent van Weinstein, Sandeep Rehal, die haar ex-baas beschuldigde van seksuele intimidatie, zit ook in de commissie. Ze heeft Weinstein aangeklaagd in New York.

Het comité zal deelnemen aan de faillissementsprocedure.

De leidinggevenden van het Weinstein-bedrijf vroegen vorige week, vijf maanden nadat de filmbaas gedwongen was om op te stappen als bestuurslid nadat zijn slechte gedrag in The New York Times en New Yorker in de openbaarheid was gekomen, het faillissement aan.

De lijst met crediteuren van het productiebedrijf is uitgebreid en er lopen nu vorderingen tegen The Weinstein Company van meer dan 500 miljoen dollar.

Cover Media/Novum Nieuws